Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La militància de Junts a Barcelona avala tancar un acord amb ERC a l’Ajuntament

Xavier Trias assumirà de nou l'alcaldia de Barcelona amb el suport de la formació republicana si no hi ha cap imprevist

|

- Publicitat -

La militància de Junts a Barcelona també avala l’acord entre la candidatura de Trias per Barcelona i ERC perquè ambdues formacions governin plegades la pròxima legislatura a l’Ajuntament de Barcelona. El 97,38% dels militants del grup municipal de Junts a Barcelona han votat a favor de tancar l’acord amb els republicans. El matí d’aquest dissabte, 17 de juny, la militància d’ERC a Barcelona també ha donat llum verda a l’acord entre Maragall i Trias. Està previst que els detalls de l’acord es donin a conèixer en les pròximes hores.

La tarda d’aquest dissabte, si no hi ha cap imprevist d’última hora, Xavier Trias assumirà de nou l’alcaldia de Barcelona amb el suport de la formació republicana, després de setmanes en què les diferents formacions amb representació al consistori han intentat negociar i arribar a acords de govern.

Publicitat


El fet que la candidatura de Trias fos la més votada però no assolís la majoria absoluta ha dificultat les negociacions; d’una banda, els comuns rebutjaven flagrantment investir-lo alcalde i apostaven per “fórmules imaginatives”, com ara repartir-se l’alcaldia entre Ada Colau, Ernest Maragall i Jaume Collboni, una proposta que va ser rebutjada per part de tots dos. Trias va allargar la mà al PSC, però aquest també va rebutjar tancar cap pacte amb ell perquè no vol col·laborar de cap govern independentista suposadament relacionat amb el president a l’exili, Carles Puigdemont. D’altra banda, el candidat del PPC, Daniel Sirera, que també vol impedir a tot cost un govern independentista, va proposar en darrera instància investir Collboni alcalde amb el seu suport i el dels comuns, però sense que cap d’aquests dos grups entri al govern municipal.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"

A diferència d’ERC, que ha celebrat un Congrés extraordinari a escala municipal, el grup municipal de Junts ha habilitat una votació telemàtica que s’ha tancat a les 14.00 hores de la tarda.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut