Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La militància d’ERC avala l’acord per formar govern amb Trias a l’Ajuntament de Barcelona

Els detalls de l'acord entre Trias per Barcelona i ERC es donaran a conèixer en les pròximes hores

|

- Publicitat -

El grup municipal d’ERC a Barcelona ha celebrat aquest dissabte, 17 de juny, un Congrés extraordinari per a votar a favor o en contra de l’acord que els republicans treballen amb Trias per Barcelona per tal d’investir Xavier Trias alcalde de nou de la ciutat comtal. Així, la militància de la Federació d’ERC a Barcelona ha aprovat avalar l’acord per formar govern amb el candidat de Junts a l’Ajuntament de Barcelona Xavier Trias, després que fos el candidat més votat en les eleccions del passat 28 de maig. D’altra banda, les bases de Junts voten telemàticament avalar l’acord o no, en una votació que es tancarà a les 14.00 hores de la tarda d’aquest dissabte.

Després de setmanes d’incertesa, reunions i retrets entre totes les formacions que van aconseguir representació al consistori barceloní, va saber-se que Ernest Maragall i Xavier Trias estudiaven arribar a un acord per tal de governar plegats durant la pròxima legislatura. L’acord, que segons va assegurar el president Pere Aragonès està “molt avançat”, inclouria dues tinències d’alcaldia per a ERC, a canvi d’investir Trias com a nou alcalde de Barcelona.

Publicitat

En un comunicat, la formació republicana ha explicat que ERC “ha treballat sempre per impulsar polítiques socials i transformadores” a la ciutat i ha afegit que l’objectiu per aquesta legislatura és continuar en aquesta línia i impulsar una “Barcelona capital de Catalunya i una Barcelona de progrés”. Està previst que els detalls de l’acord es donin a conèixer en les pròximes hores.

El fet que la candidatura de Trias fos la més votada sense arribar a la majoria absoluta o simple ha dificultat les negociacions entre els grups municipals; els comuns rebutgen investir Truas alcalde i apostaven per un pacte a tres bandes amb ERC i el PSC, però aquestes dues formacions no volen pactar entre elles, davant la clara postura antiindependentista de Collboni. Un acord entre els comuns, el PSC i el PP tampoc no agrada als primers, que rebutgen participar de qualsevol política dels populars. El PPC, tanmateix, continua insistint en impedir un govern independentista a la ciutat, i el passat divendres Daniel Sirera va suggerir investir Collboni com a alcalde amb el seu suport i el dels comuns, però sense que cap d’aquests dos grups formi part del govern municipal.

Et pot interessar  Aragonès creu que Sánchez ha "perdut credibilitat" a Europa i que ha "afeblit" el bloc de la seva investidura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut