Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Més de mig miler d’agents de la Policia Nacional espanyola volen marxar de Catalunya

El registre i les sol·licituds de trasllat demostren que el Principat no els hi és atractiu

Redacció 11/05/2019
Pla obert on es poden veure diverses persones amb les mans alçades al davant de la policia espanyola a l'IES Ronda de Lleida, l'1 d'octubre

Els policies nacionals no volen treballar a Catalunya. En concret són 524 agents els que volen marxar i ja han formalitzat la petició per efectuar el trasllat, a través d’un concurs de mèrits convocats al febrer passat. En una infromació publicada al digital El Independiente, les causes de la despoblada de policies espanyols són el procés independentista i l’elevat cost de la vida a Catalunya. De fet, cal destacar que el número d’agents que volen tocar el dos doble el registre del 2018, que va ser de 270.

Una altra dada que demostra que no els hi és còmode treballar al Principat és que només 26 policies han sol·licitat les places disponibles que hi ha a Catalunya, que en són 276. Es troben a Igualada, Manresa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Tortosa, segons avança el digital, però també a les comissaries  de Girona i Lleida.