Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Més de 400 diputats de l’Eurocambra i parlaments estatals reclamen a la UE alliberar les patents de les vacunes

|

- Publicitat -

Més de 400 eurodiputats i parlamentaris europeus reclamen a la Unió Europea que doni suport a l’alliberament de les vacunes contra la covid-19. En una declaració conjunta, els representats de l’Eurocambra i dels parlaments estatals insten la Comissió Europea i els 27 a “reconsiderar urgentment” la seva posició per “evitar els monopolis generats per la propietat intel·lectual” i “augmentar i accelerar la disponibilitat, accessibilitat i assequibilitat de les vacunes, proves i tractaments contra la covid-19 a nivell mundial”. En el text, els eurodiputats i parlamentaris subratllen que “hi ha grans quantitats de diners públics darrere de la innovació en les tecnologies” dels vaccins.

L’alliberament de les patents de les vacunes contra la covid-19 s’està debatent a l’Organització Mundial del Comerç després que Sud-àfrica i l’Índia ho proposessin com a mesura per incrementar l’accessibilitat als vaccins arreu del món. L’Organització Mundial de la Salut dona suport a la iniciativa, com també ho fan la majoria dels països amb baixos ingressos, però la Unió Europea i altres països rics estan en contra de la iniciativa.

Publicitat

Entre els signants de la declaració hi ha l’eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, els d’ERC Jordi Solé i Diana Riba, de Podem María Eugenia Rodríguez Palop i d’Izquerda Unida Sira Rego. També hi ha eurodiputats socialistes com la francesa Sylvie Guillaume, el colíder dels Verds Philippe Lamberts i de l’Esquerra Unitària Manon Aubry.

Pel que fa als diputats a l’Estat, hi ha el representant dels comuns Gerardo Pisarello i d’ERC Marta Rosique, entre d’altres.

Et pot interessar  Aturem Hard Rock critica ERC per renovar "d'amagat" els "contractes caducats" del macroprojecte
Publicitat

Opinió

Minut a Minut