Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més àudios de Villarejo revelen que el PP ja sabia les irregularitats de l’emèrit anys abans de fer-se públiques

|

- Publicitat -

Ja és la quarta revelació en pocs dies que el diari El País ha publicat destapant principalment converses entre l’excomissari José Manuel Villarejo i l’exministra espanyola i exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

Aquest cop hi ha un nou protagonista entre els seus temes, i no podia ser un altre que el rei fugat Juan Carlos I. En concret, El País revela que el PP ja coneixia des de fa anys la fortuna secreta de Juan Carlos I a Suïssa. Va ser tres anys abans que l’escàndol sortís a la llum pública, l’any 2017, en plena operació Catalunya. Entre altres coses, Villarejo també menciona “lo de Andorra que ha hecho la pequeñita“, referint-se a la principal competència de Cospedal dins el PP i el Gobierno d’aleshores, Soraya Sáez de Santamaria, i del cas d’Andorra on la policia patriòtica volia filtrar l’existència de 4.000 comptes de catalans al principat per fer mal a l’independentisme, que alhora serviria per enterrar encara més la coneixença dels diners amagats de Juan Carlos I. En aquest sentit, Villarejo també va parlar del compte il·legal de l’emèrit a Suïssa i li va explicar a Cospedal que molts d’aquests diners els tenia Juan Carlos I en comptes a mitges amb l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, a qui acusa de ser “curt de gambals” per haver amenaçat l’examant del monarca, Corinna Larsen, si feia pública alguna irregularitat que l’impliqués.

Publicitat

El compte del borbó al qual l’excomissari anomena “Soleado” és on hi hauria els 65 milions d’euros que el rei de l’Aràbia Saudita va entregar al borbó l’any 2008 i que posteriorment es van transferir a Corinna Larsenn. De fet, el mateix Villarejo, en una conversa del 2016 ja treia pit de conèixer els comptes a Suïssa.

Et pot interessar  Catalunya, ¿com Suïssa o com Espanya? (2/5)

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut