Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Meritxell Serret deixa la delegació del Govern davant la UE per exercir de diputada

Miquel Royo assumirà provisionalment el càrrec a l’espera que se’n nomeni un successor

Avatar
Agències 08/03/2021
Meritxell Serret durant una entrevista de l'ACN el passat mes de juliol.

Meritxell Serret deixarà el càrrec de delegada del Govern davant la Unió Europea “els propers dies” després de ser escollida diputada al Parlament en les eleccions del 14-F. En un correu al qual ha tingut accés l’ACN, la republicana avança que fins que es nomeni oficialment un successor, l’actual director general d’Afers Globals, Miquel Royo, assumirà el seu rol i Ignasi Subirà continuarà com a subdelegat. Serret agraeix l’experiència al capdavant de la delegació i “l’oportunitat de treballar quasi tres anys” a l’entorn de les institucions europees, intentant forjar relacions de confiança entre Catalunya i Europa. “Han estat gratificants i un procés d’aprenentatge constant”, diu l’encara delegada del Govern.

L’encara delegada s’acomiada destacant l’oportunitat de treballar per una Unió Europea “més forta i propera als ciutadans” i haver contribuït a enfortir la veu de les regions en el projecte europeu, que considera que ara esdevé més “necessari que mai”. Serret deixa el càrrec perquè, per la seva condició de diputada electe per ERC, el règim d’incompatibilitats no li permet seguir al capdavant de la delegació.

Meritxell Serret es troba en la mateixa situació que Lluís Puig i mentre no puguin tornar de l’exili tenen la intenció d’exercir de diputats des de la distància.