Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Menys d’una setmana perquè es debati qui serà el substitut de Juvillà, però tot apunta a Carles Riera

|

- Publicitat -

Carles Riera podria agafar el relleu a Pau Juvillà. Tot i això, a hores d’ara, encara és una incògnita. El Ple decidirà la setmana que ve el nou secretari tercer de la Mesa, per tant, el substitut de Pau Juvillà.  Cal recordar que, aquest matí, el Tribunal Supremo ha desestimat la suspensió cautelar dels acords de la Junta Electoral Central (JEC) que van retirar l’acta al diputat anticapitalista.

El mateix Juvillà, aquest migdia ha fet una piulada, la qual deixa entreveure que l’exdiputat Carles Riera podria retornar al Parlament. “Quina il·lusió que una persona com Carles Riera em substitueixi a la mesa del Parlament”, deixa palès a les xarxes socials. A més afegeix: “Sota les seves formes amables i educades, una persona coherent, integra, ferma i compromesa, una baula imprescindible del fil roig del combat”.

Publicitat

Tot i això, des del Parlament apunten que l’elecció del nou secretari tercer es farà, tal com estableix el Reglament, per mitjà de paperetes en què els diputats hauran d’escriure un sol nom i que hauran de dipositar en una urna. El diputat que obtingui més vots serà l’elegit per al càrrec, i a continuació ocuparà el seu lloc a la mesa. La secretaria tercera va quedar vacant després que Pau Juvillà (CUP), que l’ocupava des que va ser elegit en la sessió constitutiva de la legislatura, perdés la condició de diputat arran de l’acord de la Junta Electoral Central. Per tant, avui dia, que Carles Riera sigui el substitut, encara és una incògnita.

D’altra banda, cal remarcar que en el mateix ple es farà els debats finals del projecte de llei del fons complementari de riscos i de la proposició de l’emergència habitacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut