Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Mascarell es posa a disposició de la resta de candidatures de Barcelona per assolir un projecte unitari

El delegat del Govern a Madrid diu que "21 regidors enfocats amb un mateix projecte farien un ajuntament imparable"

|

- Publicitat -

L’actual delegat del Govern a Madrid i candidat a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona sota el projecte ‘BCN, far global’, Ferran Mascarell, s’ha posat a disposició de la resta de candidatures que comparteixin el seu projecte de ciutat i ha subratllat la necessitat d’assolir una “voluntat d’unitat”. “21 regidors [la meitat més un] enfocats amb un mateix projecte farien un ajuntament imparable”, ha assegurat Mascarell en l’acte de presentació del seu projecte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) davant de representants de la societat civil. Segons Mascarell, “volem posar tota la importància en el projecte perquè Barcelona passi per davant dels partits polítics i de les llistes electorals”.

Mascarell ha afirmat que té una “visió de Barcelona com a far de llibertat, democràcia, justícia social, benestar i prosperitat” i ha ressaltat que els ciutadans “volen solucions als seus problemes d’avui però també volen confiança en el demà, oportunitats amb un impacte positiu per a ells i per a tothom”.

Publicitat

El candidat de ‘BCN, far global’ ha assenyalat que no es poden solucionar problemàtiques com els manters, el tramvia, l’habitatge o la seguretat “si no es té una visió de ciutat que vols ser”. “Igual que no es poden buscar ni crear oportunitats si no has decidit quin model vols”, ha dit.

Entre d’altres mesures, ha proposat transformar la gestió de l’Ajuntament amb el City Information Modelling (CIM) per controlar tots els “projectes, calendaris, impedir desviacions pressupostàries i on el ciutadà podrà conèixer en temps real on és cada euro que ha pagat amb impostos”; que les empreses que treballin pel consistori demostrin estar lliures de discriminació de gènere, edat o origen; i un pla de “benestar global per a tots els ciutadans, sense distinció de classe social”.

A banda, també ha destacat la necessitat de situar Barcelona entre les deu zones globals, impulsar el comerç barceloní, el turisme i una policia turística per vetllar pels drets i deures dels turistes, entre d’altres. Mascarell ha insistit que vol un ajuntament “obert, plural, avançat, demòcrata, just, pròsper i benestant però també transparent, participatiu i provocador”. “Que s’hi deixi la pell”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut