Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Mas: “Un trencament de Govern comportarà conseqüències en el projecte independentista”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas no creu que la manifestació de l’ANC s’hagi convocat contra una part de l’independentisme, però no entén perquè l’entitat “radicalitza tant el missatge contra els partits polítics”. En declaracions a ‘Catalunya Ràdio’, Mas ha dubtat que la posició de l’organització sigui “constructiva des del punt de vista de suma independentista”. “L’ANC va néixer únicament per aconseguir la independència, i ha de saber que sense partits polítics no s’hi arribarà mai”, ha manifestat. Mas ha dit que ell no hi anirà “per raons estrictament familiars”. Quan ell era president, ha explicat, no hi anava “per preservar el màxim sentit institucional de la presidència”, i no per les raons que ara ha al·legat Aragonès.

Tot plegat, després que el president Pere Aragonès hagi rebutjat anar a la manifestació de l’ANC de la Diada perquè va “contra els partits, i no contra l’Estat”.

Publicitat

El possible trencament de Govern

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha avisat que un eventual trencament del Govern i sortida de JxCat de l’executiu tindria conseqüències pel projecte independentista. “Si la conclusió final de Junts és que trenquen, qui es creurà que la independència és un horitzó real, si ells no són capaços de mantenir ni un sol Govern?”, s’ha preguntat, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Amb tot, Mas ha dit que respecta la posició del partit de Jordi Turull com una opció “políticament possible”, però que ell personalment no hi està d’acord. L’expresident també ha lamentat la “deriva” de l’independentisme, la “picabaralla constant excessiva” i la discussió de lideratges: “La dinàmica diària dona la sensació que no hi ha un objectiu clar”.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut