Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Martorell viurà tres dies de dol per la mort d’una veïna a mans de la seva parella

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Martorell ha decretat tres dies de dol oficial arran de la mort d’una veïna del municipi a mans de la seva parella en el que s’investiga com un cas de violència masclista. Els fets han tingut lloc aquest dissabte al matí, quan la policia local ha trobat una dona morta i un home ferit en un domicili de la localitat. El presumpte autor, de 52 anys, ha estat hospitalitzat. No consten antecedents entre la parella i, si es confirma que es tracta de violència de gènere, serà el primer crim masclista d’aquest 2022.

El consistori ha convocat aquesta tarda un minut de silenci i una concentració a la ciutat a la qual han participat l’alcalde, Xavier Fonollosa, que ha definit el crim de “feminicidi molt violent” i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Verge ha lamentat que el suposat homicidi “segueix posant en evidència la gravetat i cruesa de les violències masclistes”. També ha reivindicat “la necessitat de tenir tolerància zero davant qualsevol actitud masclista i davant dels feminicidis, especialment des de les administracions” i ha alertat que “no són fets aïllats, sinó conseqüència d’una estructura social basada en el control de les dones i en les violències masclistes que s’exerceixen contra elles”.

Publicitat

En declaracions a la premsa, la consellera ha assegurat que el Govern està “invertint més recursos que mai treballant per enfortir tota la xarxa i programes de prevenció” de la violència masclista però ha reclamat “tota la implicació social perquè les dones sàpiguen que no estan soles”. “Hi ha serveis d’informació i atenció als municipis, als consells comarcals, a entitats feministes” i també es pot acudir al metge i a la farmàcia per rebre ajuda, ha explicat.

Et pot interessar  Nou crim masclista i vicari: un home mata la seva dona i els dos fills menors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut