Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Martínez-Almeida demostra que és un miserable: “Almudena Grandes no mereix ser Filla Predilecta de Madrid, però ja tinc els pressupostos”

|

- Publicitat -

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, no ha tingut cap mena de vergonya a l’hora de fer escarni de l’escriptora difunta Almudena Grandes.

El popular ha reconegut que ell no hauria fet Filla Predilecta de la ciutat, però que ho ha fet a fi d’aconseguir un acord pels pressupostos madrilenys. Cal recordar que Almeida va defensar a capa i espasa que el general falangista Millán Astray tingués un carrer.

Publicitat

Almudena Grandes va ser una escriptora reconeguda per escriure novel·les sobre els últims anys de l’Espanya de Francisco Franco, amb un punt de vista crític al dictador. Aquest novembre va morir a causa d’un càncer. Per l’alcalde de Madrid, però, ha estat simplement una via per aconseguir els comptes i no ha tingut cap mena de pudor en mercadejar amb Almudena Grandes, i a més comentar-ho públicament, per restar-li valor al reconeixement públic que es fa a l’escriptora.

Luís García Montero, poeta i vidu d’Almudena Grandes, ha comentat les declaracions de l’alcalde popular i les ha qualificat de “mesquines”. García Montero ha apuntat que “si se sent traïdor amb els seus amics d’extrema dreta, ja s’ho farà” i ha agraït el nomenament.

Diversos usuaris també han criticat el mercadeig sense principis del batlle de Madrid. L’han qualificat “d’amoral sense ètica i polític miserable”, d’haver “destrossat la política”, o de “mediocre”. Altres ho han titllat simplement de “lamentable i vergonyós”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut