Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Marlaska nega contactes entre l’independentisme i Rússia: “No em consten”

Afirma que la instrumentalització de la policia espanyola per part del PP va ser un "càncer" que ja ha estat "extirpat"

|

- Publicitat -

El ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que “no li consten” els suposats contactes entre l’independentisme i Rússia que el PP no es cansa de denunciar a tot arreu on va. Marlaska ho ha afirmat aquest divendres en una entrevista a RTVE, just després que els populars forcessin l’Eurocambra a votar una resolució per tal d’investigar les hipotètiques relacions entre el moviment independentista català i el govern rus de Vladímir Putin.

D’altra banda, el ministre també ha aprofitat per carregar contra la policia patriòtica que el PP va instrumentalitzar a favor seu durant l”Operació Catalunya’, titllant-la de ser un “càncer”.  “Va ser un càncer que hauria de ser impensable en una democràcia, però que desgraciadament ha estat una realitat” ha dit en la mateixa entrevista, afirmant a continuació que ja s’ha “extirpat”.

Publicitat

“Els governs del Partit Popular, alguns dels meus antecessors, van utilitzar la Policia Nacional per al contrari del que han de servir les forces i cossos de seguretat de l’Estat, per desacreditar l’Estat de Dret, per fer destruir proves, per utilitzar-los a benefici del partit del govern, per fer política absolutament rebutjable. Això és la policia patriòtica i per descomptat, des de fa cinc anys i mig, aquest càncer, que no ho dubti la ciutadania, ha estat extirpat de les nostres forces i cossos de seguretat.

Sobre la investigació dels contactes entre independentistes catalans i el govern rus que l’Eurocambra durà a terme, Marlaska ha volgut treure pit d’una gran mentida, assegurant que “Espanya és un país que investiga tot el que s’ha d’investigar, que es denuncia i que es coneix sobre aquesta qüestió”. “Deixem que siguin els òrgans competents que determinin el que es precís”, ha dit.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut