Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Marlaska endurirà controls però assegura que “Espanya no és un estat policial”

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assenyalat aquest dimecres que “adaptarà” els dispositius policials per fer “controls específics” en la fase de desescalada que contempla progressius alleujaments en el confinament per la Covid-19. Tot i això, ha defensat que, malgrat les 800.000 multes contra “insolidaris” que no respecten les restriccions de mobilitat, “Espanya no és un Estat policial”.

“Caldrà ser molt estricte quan hi ha una política d’asimetria”, ha dit sobre el pla de desescalada per províncies i amb diverses fases en cadascuna. “La mobilitat i el control interterritorial tindrà un element transcendental en termes de garantir la salut pública”, ha continuat Grande-Marlaska, reticent a parlar de “multes ni de quantitats” en sostenir que no hi ha un “fi recaptatori”.

Publicitat

Una guia amb possibles mesures per evitar aglomeracions en el transport urbà

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha enviat a les Comunitats Autònomes una guia amb recomanacions per a la desescalada en el transport urbà i metropolità. A la guia, el govern espanyol planteja, entre d’altres, la possibilitat d’establir un sistema de reserva prèvia de franja horària per accedir al transport amb l’objectiu de limitar-ne l’accés per evitar aglomeracions. També menciona altres “possibles mesures per a la gestió de la demanda” per laminar les hores punta com seria flexibilitzar els horaris d’entrada i sortida a la feina o establir torns així com retardar l’horari d’apertura de comerços. Pel que fa a les mesures de protecció apunta a una “alta recomanació” de l’ús de mascaretes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut