Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Marca Espanya: El Suprem rebutja admetre un recurs de la causa de Torra i Costa contra l’espionatge amb Pegasus

Costa critica les "facultats paranormals" del Suprem, ja que "sense haver admès mai a tràmit la nostra demanda ni haver investigat res, ja sap que no ens varen espiar”

|

- Publicitat -

La injustícia espanyola torna a fer de les seves i a demostrar, una vegada més, la manca de voluntat en resoldre judicialment escàndols com el ‘Catalangate’. La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha rebutjat admetre el recurs que l’expresident Quim Torra i l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, van presentar en la seva causa contra l’espionatge amb Pegasus que van patir una seixantena de polítics i civils relacionats amb el moviment independentista català.

El Suprem al·lega en el seu auto, el qual ha avançat ‘El Periódico’, que el plantejament fet per Torra i Costa d’un ús “indiscriminat i indegut” de l’espionatge sense autorització no tenia proves, ni tan sols “indicis”, “com s’exposa en la resolució impugnada” de l’Audiència Nacional. Un argumentari que no ha convençut el jurista eivissenc Josep Costa, que ha criticat a través de Twitter les “facultats paranormals” del Suprem, ja que “sense haver admès mai a tràmit la nostra demanda ni haver investigat res, ja sap que no ens varen espiar”.

Publicitat

Tal com ha explicat Costa a Twitter, tant ell com Quim Torra acudiran al Constitucional, per a després poder anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). “Esperam que el TC vagi més ràpid a inadmetre el segon recurs que ara posarem sobre aquest tema (el Suprem ja va inadmetre parcialment el cas l’any passat). Espanya incompleix la doctrina europea sobre espionatge i per això vàrem triar la via més ràpida per arribar a Estrasburg” ha piulat Costa.

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut