Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall titlla de “molt greu” el silenci del PSC amb la censura de la JEC contra Puigdemont i els consellers

L’alcaldable presenta l’equip de la candidatura d’ERC i afirma que aspira a ocupar “la posició central” del compromís d’independència

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC per al 26-M, Ernest Maragall, ha presentat aquest dijous l’equip de la candidatura que aspira a “governar” l’Ajuntament de Barcelona. En un acte als Jardins del Mirador de l’Alcalde, a Montjuïc, el veterà ha carregat contra la legislatura de l’alcaldessa Colau i ha sentenciat que “no ha estat capaç de definir l’estratègia i no ha sabut governar”, en la mateixa línia del debat d’aquest matí a la Cadena SER. El republicà també ha afegit que Colau “no ha assolit els objectius” i és per això que presenta un equip per acabar amb “l’ambigüitat i l’equidistància” sobre el posicionament de la capital amb el procés, però també en l’àmbit municipal: “Especialització i diversitat tant ideològica com de procedència”.

Acompanyat d’Elisenda Alamany, la número dos de la candidatura republicana després de la coalició amb Nova-nou Futur, ambdos han insistit que “Barcelona no pot quedar aïllada de la resta del país” i han anunciat que aspiren a ocupar “la posició central” del compromís de la independència des de l’Ajuntament: “Unitat d’acció i estratègia independentista”. A més, l’alcaldable ha reiterat els compromisos sobiranistes: “Llibertat dels presos, retorn d’exiliats i dret a l’autodeterminació”.

Publicitat

Maragall, sobre la censura de la JEC a JxCat

L’alcaldable ha fet referència a la concentració convocada aquest divendres per la protesta de la censura democràtica i de la prohibició de la JEC a que el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí puguin concórrer a la llista europea de JxCat. El candidat ha titllat de “molt greu” el silenci dels socialistes. “Ni una lamentació, ni una reacció”, ha sentenciat. “El que és novetat és que sigui la JEC la qual prengui partit”, ha conclòs.

Et pot interessar  Junqueras, sobre el suport d'ERC al govern espanyol: "No estem aquí per garantir l'estabilitat de ningú"

Maragall ha aprofitat l’escenificació dels Jardins del Mirador de l’Alcalde per presentar l’equip per “sortir a guanyar”. Entre ells, Jordi Coronas, Montse Benedí i Maria Buhigas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut