Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Maragall tampoc assistirà a la Diada: “No té cap pretensió unitària”

|

- Publicitat -

Més posicionaments envers la Diada. El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que no anirà a la manifestació de l’ANC de la Diada perquè considera que no té “cap pretensió unitària”. Maragall ha explicat que hi haurà gent del partit que hi participarà i que, en el seu cas, assistirà a altres actes. “Recordo quan la Diada ens interpel·lava a tots, amb claredat i energia positiva, això en aquests moments es obvi que no és així”, ha afegit. El líder del grup també ha apuntat que la convocatòria genera “contradiccions”, ja que “qui la convoca està pensant en competir, no només expressant distància crítica amb partits i institucions, sinó també anunciant la seva voluntat de convertir-se en organització política”.

“Tindrem els espais necessaris per fer els debats oportuns”, ha insistit, “la diversitat i els accents són totalment legítims, ja que tots som necessaris per l’independentisme”. Maragall també ha recordat que aquell que es manifesta “com un adversari” és l’Estat i no pas “els mateixos independentistes”. “ERC estarà al carrer, però em sembla que és molt clar que les circumstàncies no són les mateixes que fa anys”, ha conclòs.

Publicitat

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ja es va pronunciar fa uns dies que no assistiria a la manifestació de la Diada ha defensat que únicament participarà en aquells actes “on es puguin defensar les idees en positiu, de forma integradora i plural”. “També la llibertat del nostre país, defensant-ho des de la diversitat que hi ha però fent pinya”, ha dit durant un acte a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). Aragonès ha posat veu així per primer cop a la seva decisió de no assistir a la manifestació convocada per l’ANC diumenge vinent. Ha assegurat que durant la jornada podrà participar de “molts” actes amb aquest esperit que ha comentat. En ser preguntat per la represa de les reunions de coordinació entre els partits del Govern, ha dit que el que necessita el país és “estabilitat i grans acords”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut