Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Maragall, optimista amb l’acord d’investidura: “No hauria de ser difícil coincidir amb JxCat i BComú amb la llibertat dels represaliats i el referèndum”

|

- Publicitat -

 Ernest Maragall ja es visualitza com el proper alcalde de Barcelona: “Aritmèticament no hi ha cap altre possibilitat”. La veritat és que sí que hi és, però això passaria per la suma dels regidors de BComú, PSC i el suport de Manuel Valls per un pacte d’investidura d’Ada Colau. El republicà creu que aquest “és un acord contra natura” i és per això que segueix sent optimista amb l’acord d’investidura amb el suport de JxCat i els comuns: “No hauria de ser difícil coincidir amb JxCat i BComú amb la llibertat dels represaliats i un referèndum”, ha sentenciat. El republicà ha insistit en que hi ha una “majoria social i política del 80%” que va en aquesta sintonia.

Aquest dimecres, el líder d’ERC a Barcelona i guanyador de les eleccions amb 10 regidors, comença una roda de reunions amb Artadi (JxCat) i Colau (BComú) per valorar els punts d’entesa, on el veterà creu que els drets i llibertats són el punt d’enteniment.“Els comuns no ho han fet i ara l’han de fer”, respecte al posicionament del reconeixament d’aquests drets i llibertats en el context repressiu de l’Estat: “La línia vermella que Colau ha de triar”.

Publicitat

És amb tot que Maragall els hi ha demanat “acció política, compromís real i responsabilitat institucional”. Maragall és molt crític amb l’acostament de BComú al PSC: “El socialisme d’avui es pot acceptar com a progressisme?”, s’ha preguntat el –probable- futur batlle de la capital.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut