Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Maragall oficialitza el pacte amb Alamany i concorrerà com a número 2 per les municipals

El secret a veus ja és oficial. Si bé la voluntat d’ERC d’ampliar la base amb els comuns s’ha vist incrementat en els últims mesos, el líder republicà per les […]

Marina Almansa
Marina Almansa 21/03/2019

El secret a veus ja és oficial. Si bé la voluntat d’ERC d’ampliar la base amb els comuns s’ha vist incrementat en els últims mesos, el líder republicà per les municipals de Barcelona ja ha tancat l’acord amb la nova plataforma sobiranista d’Alamany, ‘Nova’, que concorrerà com a número dos a la candidatura d’ERC.

És així com les dues formacions es presentaran com a coalició amb un projecte comú pel consistori de la capital catalana. La nova eina “sobiranista” que va fundar després que la diputada abandonés el grup de Catalunya en Comú al Parlament, ha servit per fer tàndem amb ERC a dues bandes, seguint la mateixa estratègia que el també exdiputat Joan Josep Nuet, que es presenta, a través de la plataforma ‘Sobiranistes’, amb coalició amb ERC al Congreso pel 28-A com a número quatre.

El pacte municipalista provocarà que Alamany i l’equip de Colau competeixin per les mateixes cadires al consistori i la rivalitat -ja vinguda quan l’exportaveu de Catalunya en Comú al Parlament es trobava a la primera fila- per discrepàncies ideològiques augmentarà amb escreix.

De fet, tot l’entrellat se signarà aquesta tarda. Durant el matí, els equips de les dues formacions acabaran d’ultimar els detalls de l’acord que signaran Robert Fabregat i Pilar Vallugera per part d’ERC i Marc Grau per part de Nova, acompanyat d’altres membres de la formació.