Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Maragall: “O treballem per la investidura immediata o convertim la Generalitat en l’oficina nord-est de la Moncloa”

|

- Publicitat -

Ernest Maragall ha alertat aquest dijous al sobiranisme que si no es posa d’acord per investir de manera “immediata” Pere Aragonès hi ha el perill de convertir la Generalitat en “l’oficina nord-est de la Moncloa”. “A aquestes alçades de la pel·lícula les coses estan prou clares”, ha dit el portaveu d’ERC al ple d’aquest dijous al Parlament, “o treballem per una Generalitat republicana o permetem que el cordó sanitari al republicanisme que hem vist a la Diputació de Barcelona o a l’Ajuntament de Barcelona triomfi també a la Generalitat”. En el mateix sentit, Maragall ha considerat el govern d’Aragonès “el millor per a Espanya”, per al PSOE i per al PP, davant “les ayusos i els voxes coneguts i per conèixer”.

En el mateix to el portaveu republicà ha acusat aquestes dues tendències de voler “fer-se grans a cavall de la divisió i de l’enfrontament intern que de vegades sembla que una part de l’independentisme vulgui predicar i practicar”.

Publicitat

Maragall també ha considerat que és temps de “responsabilitat i màxima exigència democràtica” i ha reclamat “autoexigència” a totes les administracions, començant pel mateix Parlament, al qual ha exigit que compleixi amb la seva “primera i més rellevant funció”, que és “definir una majoria que permeti investir un president, el president Aragonès, i formar govern immediatament”.

A parer del republicà, cal evitar noves eleccions i formar un executiu que comenci a treballar per pal·liar la crisi generada per la covid, amb eines com els fons europeus Next Generation, dels quals pertocarien uns 30.000 milions a Catalunya. “Estem a l’aguait, però hi ha indicis preocupants de com es gestionaran”, ha alertat Maragall. “Catalunya ha de poder compartir la presa de decisions, però el govern central, amb la col·laboració de grans empreses públiques i privades, sembla voler gestionar-ho tot”, ha advertit.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut