Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall: “Estic enfadat amb Iceta i Collboni: es fan dir socialistes i catalanistes i no ho són”

|

- Publicitat -

Sant Andreu ha rebut l’acte central d’ERC, compartit amb l’espai electoral de les europees amb Jordi Solé. El candidat republicà a l’alcladia de Barcelona, Ernest Maragall, la número dos de la llista, Elisenda Alamany i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han omplert la plaça d’Orfila i –en alguna ocasió- també han fet aixecar els assistents de la cadira entre aplaudiments.

Tenint en compte que l’actualitat d’aquest dimecres ha estat marcada pel ‘No’ a Iceta per part de les forces republicanes al Parlament i que, com a conseqüència, el secretari general del PSC no podrà ser el president del Senat, Maragall ha respost, contundentment, a la negativa: “El què és una aberració democràtica és que hi hagi presos polítics i exiliats”. L’alcaldable ha sentenciat que “avui és un dia trist”, alhora que ha reconegut que està “enfadat amb Iceta i Collboni: es fan dir socialistes i catalanistes i han renunciat a ambdós conceptes”.

Publicitat

Així doncs, el candidat d’ERC s’ha reafirmat en la negativa que demà, com a encara diputat, també votarà: “El Parlament no es deixa donar odres per ningú. No es el pati privat de Pedro Sánchez”. En aquesta mateixa línia ha anat la intervenció del vicepresident Pere Aragonès, que ha arremès contra el socialista per demanar “cortesia”. “Ja n’hi ha prou!”, ha etzibat. “Si volen cortesia, que vagin a les presons!”, ha reclamat. “Aberració democràtica és haver tancat el Parlament a finals del 2017 i aplaudir la repressió fent-se selfies”.

Colau i Collboni?

Per la seva banda, el candidat d’ERC ha tornat a treure el socialista Collboni al faristol quan reptat l’alcaldessa a contestar si segueix al seu costat: “Pensa mantenir la prioritat d’entesa amb Collboni?” situant el seu espai polític al costat repressor pels motius que ha exposat anteriorment. A més, li ha demanat si serà capaç de “deixar l’equidistància” i si tindrà “solidaritat activa i real amb els presoners i exiliats o acords polítics amb els carcellers”. Alhora, li ha preguntat si “està disposada a compartir” la lluita amb totes les forces sobiranistes encaminades a “obtenir llibertat immediata” i el retorn de les exiliades. El republicà ha tornat a sentenciar que no va de “o Colau o Maragall”, sinó que ERC “ve a substituïr l’alcaldessa”.

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut