Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Maragall: “El govern de Colau té problemes de legitimitat, d’autoritat i de lideratge”

El líder d’ERC a Barcelona assegura que té “ganes” de ser candidat a l’Ajuntament: “Estic disposat i tinc l’energia”

Agències 08/04/2022

El president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha opinat sobre el Túnel de les Glòries, i ha criticat l’obra del govern d’Ada Colau: “Té problemes de legitimitat, d’autoritat i de lideratge”. En una entrevista a SER Catalunya d’aquest divendres, Maragall ha subratllat que cal “extremar” la gestió de la infraestructura, i ha opinat que això “no s’està fent bé”. “Espero que es pugui rectificar, però això és el que més li costa al govern municipal, que està instal·lat a la seva veritat absoluta”. L’exconseller ha assegurat que té “ganes” de tornar a ser el candidat d’ERC a la ciutat: “Estic disposat i tinc l’energia”. Maragall ha apostat per una “aliança territorial” entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Sobre el Túnel de les Glòries, Maragall ha remarcat que cal “extremar-ne” la gestió amb tota la seva “lletra petita”. El regidor republicà ha afegit que cal estudiar “bé” els fluxos de tràfic i anar “rectificant”, cosa que ha afirmat que és el que “més costa” a l’Ajuntament actual. “Estan instal·lats en una mena de raó absoluta, derivada de la seva ideologia”, ha constatat.

Maragall ha insistit que el govern municipal “té un problema per prendre decisions i per governar”. El futur candidat d’ERC a les primàries per ser cap de llista a les eleccions del 2023 ha reiterat que l’executiu de Colau “aprèn a cops” i no “en base al coneixement ni al sentit comú”. “No hi ha visió ni horitzó d’oferta a la ciutat”, ha criticat. Així mateix, ha asseverat que els comuns han acceptat la lògica del “tot s’hi val per mantenir la cadira”.

Al seu parer, “governar” vol dir que la ciutat “funcioni”; que es pugui preveure, dibuixar i decidir com es vol fer canviar la ciutat; i demostrar “cap on va” el municipi per exercir de capital catalana i europea.

Sobre el pressupost de Barcelona, que ERC finalment va aprovar a canvi que els comuns validessin el de la Generalitat -per contra del que volia el propi Maragall-, el dirigent republicà ha assegurat que és una polèmica que ja ha superat: “Els gripaus en dejú es dirigeixen en 48 hores, i no gaire més”.

Sobre els Jocs d’Hivern, Maragall ha opinat que Barcelona ha de tenir un paper “complementari, interessant i positiu”, per tal d’afegir un “valor de marca i de país”, però que el protagonisme l’han de tenir els Pirineus.