Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Maragall: “El govern de Colau té problemes de legitimitat, d’autoritat i de lideratge”

|

- Publicitat -

El president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha opinat sobre el Túnel de les Glòries, i ha criticat l’obra del govern d’Ada Colau: “Té problemes de legitimitat, d’autoritat i de lideratge”. En una entrevista a SER Catalunya d’aquest divendres, Maragall ha subratllat que cal “extremar” la gestió de la infraestructura, i ha opinat que això “no s’està fent bé”. “Espero que es pugui rectificar, però això és el que més li costa al govern municipal, que està instal·lat a la seva veritat absoluta”. L’exconseller ha assegurat que té “ganes” de tornar a ser el candidat d’ERC a la ciutat: “Estic disposat i tinc l’energia”. Maragall ha apostat per una “aliança territorial” entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Sobre el Túnel de les Glòries, Maragall ha remarcat que cal “extremar-ne” la gestió amb tota la seva “lletra petita”. El regidor republicà ha afegit que cal estudiar “bé” els fluxos de tràfic i anar “rectificant”, cosa que ha afirmat que és el que “més costa” a l’Ajuntament actual. “Estan instal·lats en una mena de raó absoluta, derivada de la seva ideologia”, ha constatat.

Publicitat

Maragall ha insistit que el govern municipal “té un problema per prendre decisions i per governar”. El futur candidat d’ERC a les primàries per ser cap de llista a les eleccions del 2023 ha reiterat que l’executiu de Colau “aprèn a cops” i no “en base al coneixement ni al sentit comú”. “No hi ha visió ni horitzó d’oferta a la ciutat”, ha criticat. Així mateix, ha asseverat que els comuns han acceptat la lògica del “tot s’hi val per mantenir la cadira”.

Al seu parer, “governar” vol dir que la ciutat “funcioni”; que es pugui preveure, dibuixar i decidir com es vol fer canviar la ciutat; i demostrar “cap on va” el municipi per exercir de capital catalana i europea.

Et pot interessar  PSC (39-40) guanyaria els comicis del 12-M per davant de Junts (33-36) i ERC (24-27), segons l'enquesta d''El Nacional'

Sobre el pressupost de Barcelona, que ERC finalment va aprovar a canvi que els comuns validessin el de la Generalitat -per contra del que volia el propi Maragall-, el dirigent republicà ha assegurat que és una polèmica que ja ha superat: “Els gripaus en dejú es dirigeixen en 48 hores, i no gaire més”.

Sobre els Jocs d’Hivern, Maragall ha opinat que Barcelona ha de tenir un paper “complementari, interessant i positiu”, per tal d’afegir un “valor de marca i de país”, però que el protagonisme l’han de tenir els Pirineus.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut