Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Maragall descarta un tripartit amb Collboni i Colau

Si bé aquest diumenge, en una entrevista a La República, la veu cantant de JxCAT per a les eleccions municipals, Elsa Artadi, assegurava que la candidatura de Maragall semblava enfocada […]

Marina Almansa
Marina Almansa 08/04/2019
Primer pla del candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, conversant amb dos ciclistes. Imatge publicada el 6 d'abril del 2019 (horitzontal)

Si bé aquest diumenge, en una entrevista a La República, la veu cantant de JxCAT per a les eleccions municipals, Elsa Artadi, assegurava que la candidatura de Maragall semblava enfocada a “pactar un tripartit municipal”, aquest dilluns l’alcaldable republicà ho ha descartat “per l’actitud del PSC amb la democràcia”. És així com Ernest Maragall ha apel·lat a un pacte tant amb BComú de Colau com amb JxCat de Quim Forn: “No són incompatibles”.

“Li demanaré a l’alcaldessa anar a Soto del Real per parlar amb Forn”. D’aquesta manera Maragall vol aplanar el terreny per un possible pacte on ERC sigui el nexe d’unió entre els comuns i JxCat. L’alcaldable vol aglutinar el 79% de la societat barcelonina que apel·la a la “resposta democràtica”.

Sobre les crítiques per l’edat del candidat (76) per aspirar a l’alcaldia, Maragall els ha contestat: “Que m’examinin, que em facin una radiografia intel·lectual, física i de propostes”.

Relacionats