Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Maragall acusa l’Estat espanyol d’aplicar un “155 de facto” a l’alcaldia de Barcelona

Maragall ha carregat durament contra Colau, assegurant que la seva credibilitat "ha quedat reduïda no a zero, sinó a sota zero"

|

- Publicitat -

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha mostrat contundent sobre el resultat del ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona que va celebrar-se el passat dissabte, 17 de juny, i que va concloure amb el socialista Jaume Collboni essent investit alcalde de la ciutat amb el suport del PP i de BComú. Maragall ja va ser rotund en el seu discurs com a regidor del consistori, assegurant que va ser un “espectacle indigne” del poder “actuant, prenent decisions, per sobre de qualsevol voluntat majoritària com la que havia pres aquesta ciutat”. El cap de la llista republicana no vol callar més, i ha parlat clar i català en una entrevista a RAC1, on ha assegurat que l’Estat espanyol va “aplicar un 155 de facto” a Barcelona i el seu ajuntament.

“Ahir l’Estat va decidir intervenir a Barcelona, va aplicar-hi un 155 de facto”, ha afirmat Maragall a RAC1 sobre la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. El republicà és la segona vegada que veu com els partits espanyolistes i suposadament progressistes, com el PSC i BComú, neguen un govern independentista a una important part de la ciutadania de Barcelona, que va votar en massa el retorn de Xavier Trias, tot reblant que l’argument que Trias és independentista “és una excusa” de Collboni. Amb tot, Maragall ha acusat el PSC i BComú “d’entregar” Barcelona a l’Estat espanyol.

Publicitat

Malgrat el sobtat canvi en el rumb de l’alcaldia de Barcelona, que fins poques hores abans del ple semblava que l’ajuntament estaria governat per Trias i Maragall, el republicà ha assegurat que continuarà la seva tasca com a regidor al consistori. Maragall afirma que la seva intenció és seguir a l’Ajuntament, ser “coherent” i complir “el contracte signat” amb la ciutadania. “No vull donar-los el gust de desaparèixer“, ha dit. De totes maneres, ha recordat que l’última paraula la tindrà el partit.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"

Maragall també s’ha mostrat molt crític amb els comuns, després que la formació d’Ada Colau regalés els seus vots a Collboni fent el joc al PP, tot asseverant que aquest moviment els hauria de fer “reflexionar”. Sobre la possibilitat de formar un govern d’esquerres, com va proposar Ada Colau, Maragall ha dit que la credibilitat de la ja exalcaldessa “ha quedat reduïda no a zero, sinó a sota zero”.

El líder dels republicans a l’Ajuntament ha afirmat que ara “la millor reflexió” és encarar les eleccions del 23 de juliol amb el convenciment que ERC és “l’única força que representa una capacitat de resposta efectiva” i que pot recuperar Barcelona “com a capital de drets i llibertats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut