Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Maó restitueix el topònim en català i elimina “Mahón” com a forma oficial

|

- Publicitat -

La ciutat menorquina Maó ha oficialitzat que l’únic topònim correcte per referir-se a la zona és el català “Maó”, i per tant, ha eliminat la forma castellana “Mahón” deixa de ser oficial. En un comunicat, la Plataforma per la Llengua ha celebrat la decisió de l’Ajuntament de Maó, que aquest dijous “ha endegat una iniciativa important pel que fa a la normalització de la llengua catalana a la capital de Menorca”. De fet, els únics partits que van votar-hi en contra van ser PP Mahon i Ciudadanos Baleares.

Per tant, es posa fi a aquesta “anomalia” començada l’any 2013 pel partit popular, que va establir el topònim de forma bilingüe. La plataforma ha estat lluitant contra aquest fet els últims anys i ara celebra que “per fi han obtingut els fruits desitjats”, i també ho aprofita per convidar altres administracions públiques amb “topònims pendents de normalitzar”, com el de l’illa d’Eivissa, que facin el mateix.

Publicitat

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut