Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Maó restitueix el topònim en català i elimina “Mahón” com a forma oficial

La Plataforma per la Llengua ha celebrat la decisió del govern maonès i convida altres administracions públiques amb “topònims pendents de normalitzar” que facin el mateix

Redacció 26/02/2021

La ciutat menorquina Maó ha oficialitzat que l’únic topònim correcte per referir-se a la zona és el català “Maó”, i per tant, ha eliminat la forma castellana “Mahón” deixa de ser oficial. En un comunicat, la Plataforma per la Llengua ha celebrat la decisió de l’Ajuntament de Maó, que aquest dijous “ha endegat una iniciativa important pel que fa a la normalització de la llengua catalana a la capital de Menorca”. De fet, els únics partits que van votar-hi en contra van ser PP Mahon i Ciudadanos Baleares.

Per tant, es posa fi a aquesta “anomalia” començada l’any 2013 pel partit popular, que va establir el topònim de forma bilingüe. La plataforma ha estat lluitant contra aquest fet els últims anys i ara celebra que “per fi han obtingut els fruits desitjats”, i també ho aprofita per convidar altres administracions públiques amb “topònims pendents de normalitzar”, com el de l’illa d’Eivissa, que facin el mateix.