Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Manifest conjunt en defensa dels dos agents que escortaven Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

|

- Publicitat -

Davant de la proximitat del judici a l’Audiència Nacional espanyola contra els dos agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven el president Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya diversos col·lectius han fet públic un manifest de suport als encausats, per als quals la fiscalia demana tres anys de presó i tres d’inhabilitació de funcions acusant-los d’un delicte d’encobriment.

El manifest conjunt el subscriuen entre d’altres el sindicat SEGCAT, Mossos per la República, Mossos per la Demòcràcia, ADIC d’Interior, Mossos Guilleries, Bombers per la República, SAME, Bloc Públic Independentista i Miquelets del Port. El text denuncia que l’acusació és absurda i que els agents no van encobrir cap delicte, perquè Puigdemont sempre es va posar a disposició de la justícia. Afegeixen que l’estat espanyol no té potestat per jutjar fets que, malgrat no ser delicte, van ocórrer fora de les seves fronteres. “És una ingerència inacceptable i un menysteniment als altres països europeus”, sentencien.

Publicitat

Així mateix acusen el jutge Pablo Larrena de prevaricar per “haver activat el CITCO (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) per a fer seguiments i obtenir informació dels nostres companys i del president legítim, ja que va fer un ús i un abús de les eines de l’estat per a la cerca de proves inexistents.” Titllen de “temeritat inacceptable” desviar part dels recursos del CITCO sense motiu aparent, més encara en una situació d’alerta terrorista de 4 sobre 5 a la UE.

“Aquesta indigna persecució ha arribat a límits delirants com en el cas del professor Josep Lluís Alay, que ha estat perseguit per uns rebuts d’un peatge, i que va ser detingut i li va ser comissat el telèfon sense cap excusa que no sigui la de la guerra bruta de l’estat profund espanyol contra l’independentisme”, diuen. També critiquen que l’operació hagués tingut la connivència d’alguns comandaments dels Mossos, que van “elaborar atestats amb finalitats poc clares”. Per això demanen de depurar el cos d’aquestes conductes deslleials i que la direcció del Departament d’Interior i dels Mossos explicitin el seu suport als dos agents que seran jutjats a Madrid el mes que ve.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"

També cal destacar que altres sindicats majoritaris dels Mossos d’Esquadra com USPAC, SAP o la Trisindical (integrada per CAT, SME i SPC) a més d’altres de minoritaris com CSIF o CCOO no subscriuen el comunicat conjunt, de manera que giren l’esquena als seus companys víctimes de la repressió espanyola.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut