Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Malestar entre els acampats de la plaça de Sant Jaume pel tracte rebut per part de l’Ajuntament

Els concentrats han negociat amb el col·lectiu d'entitats popular i cediran l'espai per poder celebrar les festes amb normalitat

|

- Publicitat -

Els acampats per la Llibertat de la plaça de Sant Jaume han mostrat el seu malestar i asseguren que no han arribat a un acord amb l’Ajuntament per fer compatible la reivindicació amb les Festes de la Mercè. Han explicat a La República que, no quedant satisfets amb la negociació d’ahir dimecres al vespre, han arribat a un acord amb La Casa dels Entremesos, un centre cultural barceloní que coordina les actuacions a la plaça. Així doncs, deixaran tres tendes grans i es traslladarà la resta al costat de la façana del ‘Pans & Company’, a tocar del carrer de Jaume I, segons un dels membres.

Els concentrats de l’Acampada per la Llibertat a la plaça de Sant Jaume porten onze dies davant del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per demanar que es faci efectiva la República catalana. Aquests últims dies, però, han vist perillar la seva mobilització amb l’arribada de les Festes de la Mercè, perquè la plaça és un dels escenaris de la Festa Major.

Publicitat

Versions contradictòries

Aquest dimecres, l’Ajuntament va anunciar que buscaria la negociació amb els concentrats per fer “compatible” la reivindicació amb les festes. El primer tinent d’alcalde, Gerard Pissarelo es mostrava “convençut” que s’arribaria a un acord. Ahir dimecres al vespre, Jaume Asens, explicava que havia demanat reduir l’espai i els acampats negociarien com gestionar el nombre de tendes de la plaça. El tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament va reclamar als concentrats que fessin una “pausa” en la protesta. Asens deia que les festes també són un “espai de reivindicació”, especialment “en un moment d’excepcionalitat”, però apel.lava a la “responsabilitat” i al “sentit comú” per fer que els veïns puguin “gaudir” de les festes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut