Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Madí declara al jutge que no creia en una ajuda del Govern rus pel procés d’independència

|

- Publicitat -

L’empresari i exdirigent de CDC David Madí ha assegurat aquest dimarts al jutge del cas ‘Voloh’ que no va donar gaire credibilitat a la possibilitat que Rússia ajudés Catalunya en el procés d’independència. En una conversa telefònica interceptada entre ell i Víctor Terradellas, aquest li esmentava la possibilitat de tenir el suport del govern rus, però Madí ha explicat que no va veure-hi cap base sòlida. També ha negat que conegués com es finançava el procés sobiranista i que es volguessin comprar criptomònades per fer-ho.

Segons han explicat fonts jurídiques a l’ACN, Madí ha declarat aquest dimarts voluntàriament davant del magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. Quan va ser arrestat a la tardor es va negar a fer-ho, però posteriorment la seva advocada va demanar declarar voluntàriament. No obstant això, aquest dimarts no s’ha presentat a l’interrogatori el fiscal del cas, i tampoc s’han aportat encara els bolcats de tota la documentació intervinguda en els escorcolls, cosa que ha limitat algunes preguntes.

Publicitat

L’exmà dreta d’Artur Mas també ha negat que conegués els dirigents de Tsunami Democràtic, Picnic per la República o Anonymous, ni que tingués coneixement d’una llista de comandaments de Mossos d’Esquadra afins o desafectes a la independència de Catalunya.

D’altra banda, Madí ha negat que volgués beneficiar-se econòmicament del procés sobiranista aprofitant els seus contactes polítics. Sí que ha admès que, com a president d’Aigües de Catalunya, va intentar aconseguir un contracte amb la Conselleria de Justícia per implantar un sistema de detecció del coronavirus a les aigües residuals de les presons catalanes. No obstant, finalment el contracte no va sortir endavant.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou

També ha admès que tenia un contracte amb Uber per defensar els seus interessos davant d’una possible llei de VTC al Parlament de Catalunya, i que treballadors seus es van reunir amb la Generalitat, però no pas ell mateix.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut