Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

L’útima opció de condemna al rei emèrit passa per la seva examant Corinna Larsen

Larsen continua pendent de la denúncia per assetjament i difamació, que manté la guerra judicial oberta al jutjat de Londres

Redacció 03/03/2022
Juan Carlos I amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Tot apunta que, finalment, Espanya donarà impunitat absoluta al rei emèrit per les seves escandaloses corrupteles milionàries, emparant-se en la falta de proves i en la protecció a la monarquia. Aquest mateix dimecres es va anunciar que s’arxivarien tots els casos que la fiscalia anticorrupció estava investigant.

Per tant, que el pes de la justícia caigui sobre Juan Carlos I passa a dependre només d’un cas contra ell a Londres: La denúncia de la seva examant Corinna Larsen. Tal com ha recordat el diari El Plural, el cas de la denúncia de Larsen continua obert en una guerra salvatge judicis. Els motius són el suposat assetjament que va rebre l’examant de Juan Carlos per part d’ell i del CNI. De moment, hi ha dos fronts oberts: La defensa de l’emèrit s’empara en la immunitat que suposadament encara té per formar part de la família reial, mentre que els advocats de Larsen asseguren que després que abdiqués i que Felipe VI se’n desentengués retirant-li tots els privilegis per tots els draps bruts que van sortir al seu voltant, l’emèrit no hauria d’estar emparat per aquesta immunitat.