Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’unionisme no aconsegueix anar unit a la manifestació de 12-O

|

- Publicitat -

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha reconegut que no entén per què Cs no ha volgut participar en la manifestació del 12 d’octubre. “No ho entenc, no diré més. Aquí hi ha cap tothom, és la festa de tots”, ha dit Bou en declaracions prèvies a la marxa, tot defensant la unitat i admetent que no sabia que no hi participarien. Des del PP, Manuel Reyes també ha remarcat que aquesta trobada “no exclou a ningú”. Per la seva part, Santi Rodríguez, secretari general del PPC, s’ha limitat a dir que són lliures de decidir. “Nosaltres hem preferit ser-hi”, ha afegit. Rodríguez ha explicat que el PP se sent “orgullós del Dia de la Hispanitat, del dia de la nació espanyola” i que s’identifica amb la corona, la constitució i la bandera d’Espanya, per acabar criticant que la Generalitat “mantingui les hostilitats contra una part important de catalans”.

Ciutadans, efectivament, havia rebutjat participar a la manifestació del Dia de la Hispanitat organitzada a Barcelona per Catalunya Suma amb el suport de Societat Civil Catalana. El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha assegurat en declaracions als mitjans que la formació prefereix commemorar el 12 d’octubre “marcant perfil propi”, amb el seu acte particular, celebrat ahir, i assistint a casetes d’entitats constitucionalistes a la plaça de Catalunya per “estar amb la gent, en lloc de desfilant darrere d’una pancarta”. Preguntat pels periodistes, Carrizosa ha negat que Cs vulgui fer “cordó sanitari” a cap formació i ha dit que el protagonisme de la manifestació és per a les entitats convocants, i no per als partits.
Carrizosa ha recordat que Cs sí que ha participat de la firma i lectura del manifest redactat per les entitats convocants de la manifestació i ha remarcat que el partit no decideix la seva assistència als actes en funció del signe de les formacions que els organitzen.

Publicitat
Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

Així mateix, el president del grup parlamentari de Cs ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que respecti “tots els catalans sense excepció” i que no “intenti esborrar del calendari el 12 d’octubre”. “Li demanem que baixi al carrer, que també vegi la gent amb banderes espanyoles i que reconegui que aquesta altra Catalunya existeix”, ha subratllat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut