Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’última d’Espadaler: obre les portes d’Units per Avançar a Valls i Eva Parera

|

- Publicitat -

El diputat de PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, s’ha obert a incorporar en el seu partit, Units per Avançar, polítics com els regidors barcelonins Manuel Valls (BCN-Canvi) o la seva número dos, Eva Parera –implicada en la creació d’un nou projecte catalanista, la Lliga Democràtica–.

“Les portes d’Units estan obertes a tothom en aquest espai. No som partidaris d’augmentar l’oferta a l’espai del catalanisme centrat, sinó d’agregar-la”, ha sostingut en una entrevista a ‘El Periódico’ recollida per Europa Press. Espadaler ha exposat que el seu paper al costat dels socialistes és el de sumar, pensant en un catalanisme que vol “canviar les regles del joc entre Catalunya i Espanya”, però sense optar per la ruptura.

Publicitat

Segons el diputat, l’independentisme no pot ajornar més el debat entre confrontació i diàleg, i creu que el constitucionalisme “ha de fer una proposta raonable, respectuosa, atractiva”, i ha opinat que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha d’abandonar el vèncer per passar a convèncer, en les seves paraules.

A més a més, ha considerat que el més polit democràticament per a Catalunya són unes altres eleccions: “La investidura de Puigdemont i la incorporació de la CUP en l’Executiu només aprofundirien en la via de l’enfrontament que propugna Torra irresponsablement”, ha respost sobre l’opció d’un govern de concentració català.

Et pot interessar  El ple de Barcelona tomba el pressupost i Collboni anuncia una qüestió de confiança per tenir-lo aprovat el 2 de maig
Publicitat

Opinió

Minut a Minut