Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’OTAN avisa que Rússia no està reduint forces, sinó “reagrupant-les” per “reforçar” els atacs

|

- Publicitat -

L’OTAN avisa que Rússia no està replegant forces, sinó que les està “reagrupant” per “reforçar” els atacs al Donbass mentre “manté la pressió a Kíiv i altres ciutats” d’Ucraïna. “Hi haurà accions ofensives addicionals que portaran més patiment”, ha dit aquest dijous el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, que recela del Kremlin, que dimecres va assegurar que el seu objectiu és “alliberar” el Donbass, regió a l’est del país que abans de la invasió a gran escala estava parcialment controlada per rebels prorussos. En paral·lel, Stoltenberg ha recriminat a Moscou la seva “poca voluntat” en les negociacions “per trobar una solució política” al conflicte, malgrat celebrar els últims intents a Turquia.

Rússia i Ucraïna van mantenir una nova trobada dimarts a Istanbul, però les parts no van arribar a cap acord. “És positiu que hi hagi converses en marxa, però fins ara no hem vist canvis significatius en el principal objectiu de Rússia, que és aconseguir un resultat militar del conflicte”, ha alertat el secretari general de l’aliança atlàntica.

Publicitat

L’OTAN demana “jutjar Rússia per les seves accions, no per les seves paraules”. Encara s’ha de veure si té una voluntat real per trobar una solució política”, ha remarcat Stoltenberg.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut