Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

L’organització política de Fachín enceta un procés participatiu per a “donar continuïtat a l’esperit de rebel·lia i la desobediència civil”

Som Alternativa vol mantenir “la pluralitat que es va manifestar l’1-O”

Redacció
Redacció 30/05/2019
Albano-Dante Fachín, en una imatge d'arxiu

Després de la patacada de l’espai rupturista i independentista de Front Republicà el 28-A quan van quedar sense representació al Congreso, l’organització política d’Albano Dante Fachín -i una de les tres formacions que la configuraven- fa un pas endavant, com ja van avançar en l’últim comunicat. “El 28A i el 26M ha suposat un nou repartiment del poder institucional i això obliga a fer anàlisi política”, asseguren els sobiranistes. És per això que la formació entén que “cal trobar camins conjunts que ens permetin seguir avançant en la construcció d’una societat més igualitària i empoderada i sobirana”.

Amb tot, Som Alternativa enceta un procés participatiu d’anàlisi per dissenyar un full de ruta, a través d’un període de debat, esmenes i aportacions a partir del 13 de juny. Fachín ha assegurat que es tracta d'”aturar els intents reiterats de desmobilitzar i menystenir els centenars de milers de persones que s’han mobilitzat durant anys a ciutats, pobles i barris”. A més, “la tasca de reflexió col·lectiva” pretén conversar “una pluralitat que es va manifestar l’1-O amb una força enorme a la qual no podem renunciar”. Som Alternativa creu que és “imprescindible donar continuïtat a l’esperit de rebel·lia, desobediència civil i lluites compartides que es va manifestar l’1-O i el 3-O.”

.

Relacionats