Dimarts, 20 d'Agost de 2019 - Edició 390
La República

Front Republicà s’acomiada exigint “unitat estratègica i lluita popular”

La coalició assegura que treballaran “des dels respectius espais polítics” per a donar continuïtat a les conviccions comunes

Marina Almansa
Marina Almansa 14/05/2019

Han passat dues setmanes des de les eleccions generals i han servit perquè la coalició de Front Republicà paeixi els resultats i reflexioni sobre la campanya electoral. Gens fàcil, però un procés necessari. És per això que, ara, la candidatura rupturista que es presentava als comicis per a “bloquejar la governabilitat” i amb dos objectius més molt clars -que els dos grans partits de Govern abandonin el bloqueig i tornar a la unitat d’acció, desobediència civil i unitat popular- s’adrecen als més de 113.000 votants en un comunicat. La formació rupturista anuncia que segueiran “treballant” amb les mateixes conviccions però “des dels respectius espais polítics” de les tres forces: Som Alternativa, Poble Lliure i Pirates de Catalunya.

No és un ‘adéu’, és un ‘fins aviat’. De fet, asseguren que Front Republicà és “l’aprenentatge col·lectiu d’unitat, la coordinació estratègica i la lluita popular” i que caldrà tenir-ho molt present “per a futures batalles que es presentin”, però també remarquen que és el mandat de més de cent milers de catalans. És per això que les formacions asseguren que seguiran treballant en les tres conviccions que van portar a presentar-se el 28-A i tindran com a referència l’1-O, tenint en compte que caldrà “seure, parlar i trobar eines d’acció conjunta”.

 

 

Relacionats