Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ESCÀNDOL | L’Operació Catalunya també tenia per objectiu cobrir els escàndols de l’emèrit per “protegir-lo”

|

- Publicitat -

A mesura que passen les setmanes, surten més draps bruts en relació amb l’Operació Catalunya, l’entramat amb què l’Estat espanyol, sota el lideratge del PP, va investigar de forma il·legal polítics i representants independentistes per tal d’aturar el moviment entre els anys 2012 i 2016. La trama, que va començar a planificar-se l’endemà de la Diada Massiva del 2012, tal com es constata a partir del dinar que van mantenir Villarejo, Linares i Pino, no només tenia per objectiu debilitar el moviment independentista amb investigacions il·legals i notícies falses, sinó que tal com ha avançat el mitjà El Món, també pretenia tapar els escàndols protagonitzats per l’emèrit. 

Dos alts càrrecs d’Interior van intercanviar diversos missatges de WhatsApp en els quals revelen que el CNI de Sanz Roldán pretenia “protegir” l’emèrit a base de “posar en cartera a Mas, Pujol i Puig”, i fins i tot el PSC, tal com avança el periodista Quico Sallés. “L’emèrit és el bé a protegir i l’interès particular de Sanz Roldán”, va escriure l’exidrector adjunt de la Policia Nacional, Eugenio Pino, a l’exsecretari de Seguretat de l’Estat, Jorge Fernández Díaz, i a l’exdirigent d’Interior, Francisco Martínez, tots ells implicats en l’Operació Kitchen.

Publicitat

Així doncs, la policia estatal va aprofitar el conjunt d’accions que duien a terme contra l’independentisme i contra Podem per tapar els escàndols que protagonitzava el rei emèrit, com ara els seus negocis corruptes o la relació extramatrimonial que mantenia amb Corinna Larsen. Alguns dels escàndols utilitzats com a cortina de fum van ser la investigació dels negocis i patrimonis de Pujol i Mas, així com el suposat finançament irregular de Veneçuela a Podem. La Casa Reial, tal com revelen els missatges, era la principal interessada a cobrir la corrupció de l’emèrit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut