Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’ONU ja xifra en un milió les persones que han fugit d’Ucraïna: “L’èxode més ràpid”

|

- Publicitat -

L’Agència de l’ONU pels Refugiats, l’ACNUR, xifra en un milió les persones que han fugit d’Ucraïna des de l’inici de la invasió russa, fa una setmana. En un comunicat, l’Alt Comissionat pels Refugiats, Filippo Grandi, admet que gairebé mai havia vist “un èxode tan ràpid com aquest”. L’ACNUR avisa que si no hi ha un final immediat del conflicte, milions més de persones sortiran d’Ucraïna en els propers dies. A més, hi ha milers de desplaçats interns. Segons l’agència de l’ONU, la resposta dels governs i comunitats locals en la rebuda dels refugiats està sent “remarcable”. L’ACNUR ja s’està desplegant en algunes zones per ampliar els programes de protecció i assistència dels refugiats, en suport amb les administracions locals.

Grandi destaca en un comunicat la solidaritat internacional, però remarca que “res pot substituir la necessitat de silenciar les armes i d’aconseguir que el diàleg i la diplomàcia tinguin èxit”.

Publicitat

“La pau és l’únic camí per aturar aquesta tragèdia”, destaca.

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut