Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’ONU demana que els mitjans de comunicació “diferenciïn entre fets i ficció” quan parlen del coronavirus

|

- Publicitat -

El secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterrez, ha demanat aquest dilluns als mitjans de comunicació que “diferenciïn entre els fets i la ficció” a l’informar sobre la pandèmia del coronavirus. Així ho ha fet durant un esdeveniment virtual convocat per la UNESCO sobre la llibertat d’expressió i la desinformació durant la pandèmia de la Covid-19, celebrant amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, on també s’ha assenyalat la rellevància de la feina dels periodistes.

“Els periodistes i els treballadors dels mitjans de comunicació de tota mena són crucials per ajudar-nos a prendre decisions informades. En una pandèmia, aquestes decisions poden salvar vides”, ha indicat Guterres. “Ara més que mai, necessitem que els mitjans documentin el que està passant, que diferenciïn entre els fets i la ficció i fer que els líders passin comptes”, ha afegit.

Publicitat

D’altra banda, el secretari general de l’ONU ha destacat que, des de l’inici de la pandèmia, els professionals de la informació han patit “tota mena” de restriccions i càstigs “desproporcionats” per fer la seva feina. Així, tot i haver considerat necessàries les restriccions temporals a la llibertat de moviment per frenar el coronavirus, ha indicat que “mai” han d’utilitzar-se com a pretext per limitar la feina dels periodistes. En aquesta situació, les persones volen “saber què fer i on buscar consell”, per la qual cosa necessiten “ciència i solidaritat”, ha conclòs.

 

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut