Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

L’OMS alerta que Europa és ara “l’epicentre” de la pandèmia de coronavirus

El continent té més casos i morts que tota la resta del món junt excepte la Xina

Àlex Huguet
Àlex Huguet 13/03/2020
Director-General of the WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, speaks during the news conference on the novel coronavirus (2019-nCoV) in Geneva, Switzerland February 11, 2020. REUTERS/Denis Balibouse

Europa és ara “l’epicentre” de la pandèmia de coronavirus, amb més casos i morts que tota la resta del món junt excepte la Xina. Segons ha informat l’Organització Mundial de la Salut (OMS), actualment s’estan detectant més casos a Europa dels que es van detectar en el moment més alt de l’epidèmia a la Xina. L’OMS ha confirmat que s’han detectat més de 132.000 casos de covid-19 en 123 països. En la roda de premsa diària per informar de l’evolució del coronavirus, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom, ha demanats prendre que prenguin mesures “agressives” per frenar l’expansió del virus.

“Qualsevol país que miri l’experiència dels altres amb grans epidèmies i pensi ‘això no ens passarà a nosaltres’ està cometent un gran error. Li pot passar a qualsevol”, ha apuntat el director general de l’OMS.

Relacionats