Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’oci nocturn reclama un ajut de 50 milions d’euros al Govern

El sector ha lamentat que és l’únic que segueix tancat actualment i reclama una planificació al Govern per poder gestionar la reobertura abans que finalitzin els ERTO

Avatar
Agències 07/09/2021

El sector de l’oci nocturn ha exigit a la Generalitat ajuts per valor de 50 milions d’euros durant la reunió que han mantingut Fecalon, el Gremi de Sales de Festa i Discoteques de Barcelona i l’Associació de Sales de Concerts amb la Conselleria d’Empresa aquest dimarts.

Segons un comunicat de Fecalon aquest dimarts, el Govern ha confirmat el que serà el cinquè ajut que rebrà el sector, tot i que “no ha pogut precisar els fons que s’hi destinaran”, perquè depèn de la Conselleria d’Economia i Hisenda, i la de Presidència.

Ha recordat que l’oci nocturn és l’únic sector empresarial tancat actualment, que ja suma 18 mesos d’inactivitat i que acumula pèrdues per valor de més de 5.000 milions d’euros des del començament de la pandèmia.

Fecalon ha subratllat que “no es pot donar una obertura parcial ni estar amenaçats per un altre tancament total”, que assegura que pot comportar l’estigmatització del sector.

Ha transmès al Govern que els expedients de regulació temporal d’ocupació finalitzen el pròxim 30 d’octubre i “que els empresaris d’oci nocturn necessiten una planificació per poder contractar, no tan sols el personal, sinó la programació a nivell artístic”.

Les patronals del sector no descarten que, si el pròxim 15 d’octubre continua el tancament, hagin de “sol·licitar un sisè ajut”.