Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Lluís Llach, en nom del Consell de la República: “Ni fem política autonòmica ni volem tutelar ningú”

|

- Publicitat -

Lluís Llach, en nom del Consell per la República, ha ofert una roda de premsa per acabar de matisar el comunicat fet públic per aquesta institució i ha volgut deixar clar que “el Consell per la República no fem política autonòmica” i per tant ni té ni ha tingut mai cap intenció de tutelar el Govern autònomic. Per això diu que “l’escandalitza” que algú pretengui fer-ho creure. Sí que ha afirmat que “estem oberts a reformular el Consell mentre no siguem infidels a les 97.000 que s’hi han inscrit”. Per això defensa l’estratègia recollida al document ‘Preparem-nos’ que preveu la confrontació atesa la intransigència i immobilisme de l’Estat espanyol.

De les reunions que el Consell ha mantingut amb els tres partits independentistes i amb les principals entitats cíviques Llach diu que n’havien sortit molt satisfets però que després s’ha vist que els resultats han desmentit aquella satisfacció.  En aquest sentit ha insistit que “la nostra funció és lluitar perquè la República catalana sigui possible i ser útils al moviment. Nosaltres no volem dirigir res tret que se’ns demanés per consens però només faríem aquest paper si ens l’atorguen. Ens agradaria perquè voldria dir que hi ha unitat. El que ens preocupa és mantenir l’esperit del 1r d’octubre”.

Publicitat

El cantautor creu que amb la falta d’unitat independentista el Consell per la República pren “més sentit que mai”. A nivell més personal ha dit que “una repetició electoral seria un desastre democràtic i no crec que passi, però tot és possible”. Ha admès que hi hagi a qui pugui molestar la presència al Consell de “Puigdemont, Puig, Comín, Ponsatí, però és que l’exili és un patrimoni insubstituïble” i ha recordat que tots els presos “poden ser-ne membres nats” si volen.

“No representem cap partit sinó una institució al servei del conjunt del moviment per avançar cap a la independència. No entrem en les lluites partidistes. Que ningú ens faci servir per embarrancar les discussions dels partits”, ha conclòs.

 

El Consell per la República remarca que vol ser precursor de la unitat independentista i no pas un escull

Publicitat

Opinió

Minut a Minut