Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Lliçó de desobediència i de lluita de Jaume Sastre

El lluitador en defensa de la llengua catalana i els drets civils que va remoure consciències amb la seva vaga de fam envia un missatge contundent per guanyar la República Catalana: els presos no són lliures per prendre decisions

|

- Publicitat -

L’activista Jaume Sastre -que va fer una vaga de fam de 41 dies, el 2014, per a defensar l’educació en català- ha publicat a Twitter un seguit de piulades on ha recordat que històricament “els presos són alliberats quan hi ha una victòria i no sempre quan hi ha una derrota o una rendició incondicional”. “L’existència d’exiliats i de presos polítics proven que el dictador i genocida Franco no ha estat derrotat i que l’hereu, Felipe VI, continua l’acció repressiva i l’ocupació militar de les colònies”, ha escrit, instant a acceptar “la crua realitat” i no “viure en l’autoengany”. “A partir d’aquí, la prioritat número 1 és segar les cadenes del colonialisme espanyol i consolidar la República Catalana”, ha etzibat, per cridar a una lluita on “tothom és necessari si bé no hi ha ningú imprescindible”.

En aquest sentit, ha afegit que “per alt que sigui el preu que paguen presos, família, amistats… això no ens ha de fer perdre la perspectiva” perquè “precisament perquè volem alliberar-los, cal prioritzar la República”. “En qualsevol lluita, quan un activista cau en combat o fet presoner, tot d’una un company ocupa el lloc i així successivament fins a la victòria”, ha insistit i ha defensat que l’1-O no hauria estat possible amb la mentalitat dels que “és consideren insubstituïbles, més independentistes que ningú o que el seu partit és ‘l’única’ força que pot alliberar la nació”.

Publicitat

Segons Sastre, “un pres no pot condicionar la lluita que continua fora de la presó, tant en el front interior com exterior, senzillament perquè no és lliure”. “Fa pensar que just amb un judici contra 12 persones, Felipe VI hagi paralitzat un moviment transversal de milions de colonitzats. Ara ja no es parla de República, ni de full de ruta, ni d’unitat d’acció, ni d’estratègia, ni de relleus, ni de desobediència civil massiva…”, ha dit per lamentar que “des de fa mesos sembla que més enllà dels presos l’independentisme no té vida” que “tot gira entorn dels presos i els familiars que han acabat copant les llistes” i que les presons són “el centre neuràlgic de la presa de decisions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut