Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Lledoners acorda un permís de 48 hores per a Sànchez i Cuixart que haurà de ratificar el Govern

Els dos presos polítics ja han complert una quarta part de la pena

Agències 14/01/2020
La junta de tractament de Lledoners ha acordat aquest dimarts un permís de 48 hores per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart un cop han complert una quarta part de la pena de presó. Ara falta que el Servei de Classificació de la Generalitat ho ratifiqui o no, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és d’un a dos dies és la Generalitat qui resol, si són de 3 a 7 dies se n’ocupa el jutjat de vigilància penitenciària. Tots dos van entrar a la presó el 16 d’octubre del 2017.
A més d’haver complert una quarta part de la pena, els interns han de demostrar bona conducta i tenir previsió de retorn al centre penitenciari. En el cas de Sànchez i Cuixart, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de set dies consecutius.

La Generalitat informarà de la resolució del Servei de Classificació, però no en concretarà els dies per protegir la intimitat de les persones afectades.

Cuixart ha manifestat que no s’acollirà a beneficis penitenciaris, però si als drets que té.