Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Llarena pregunta a Puigdemont i Comín si ja han recorregut al TJUE l’aixecament de la immunitat parlamentària

També els demana si han demanat mesures cautelars per mantenir la immunitat mentre es tramita el recurs

|

- Publicitat -

El magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha donat deu dies al president a l’exili Carles Puigdemont i a l’exconseller Toni Comín perquè li comuniquin si han presentat recurs davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) contra la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que avalava l’aixecament de la seva immunitat per part del Parlament Europeu. També els demana si han demanat mesures cautelars per mantenir la immunitat mentre es tramita el recurs. La defensa de Puigdemont ha explicat a l’ACN que encara no ha rebut la notificació oficial d’aquesta providència.

Divendres passat, l’últim dia hàbil per a fer-ho, els advocats de Puigdemont, Comín i Clara Ponsatí ja van presentar a Luxemburg dos recursos contra les sentències del Tribunal General de la UE que els retirava la immunitat com a eurodiputats. Amb tot, no van acompanyar els recursos d’una petició de mesures provisionals. Fonts de la defensa indiquen que mantenen l’interès en les cautelars, i que les presentaran “quan correspongui” un cop rebin la certificació del nombre de cas.

Publicitat

En tot cas, des de la defensa de Puigdemont afirmen que “òbviament” no s’ha renunciat a presentar unes cautelars, tot i que a hores d’ara el jutge Pablo Llarena no ha emès cap nova euroordre.

Des del TJUE recorden que, a diferència dels recursos, no hi ha cap termini per demanar les cautelars, que es poden presentar en qualsevol moment “fins que es resolguin els temes principals”.

Et pot interessar  Puigdemont demana "arromangar-se" davant dels "senyals d'alarma" del català: "La llengua se'ns pot quedar a les mans"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut