Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’intent del Govern Colau per denunciar l’alt preu del lloguer es veu frustrat: Li anul·len una multa per mala gestió

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona dirigit per Ada Colau no només permet que la ciutat mantingui un preu desorbitadament alt per llogar o comprar un pis, sinó que quan busca denunciar-ho li surt el tret per la culata.

El jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona ha anul·lat una multa de 3.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona a Idealista per no fer constar l’índex de preu del lloguer en anuncis de la plataforma. La sentència condemna el consistori a restituïr l’import abonat per l’empresa amb interessos. El jutjat ha donat la raó al portal, que al·legava que és un prestador de serveis de la societat de la informació (PSSI) i no un “agent immobiliari subjecte a la llei d’habitatge”. El text que acusa l’Ajuntament de fer servir “una interpretació extensiva i forçada del concepte d’agent immobiliari” i conclou que la plataforma té com a única funció “mantenir operativa una pàgina web” i no negociar o tancar operacions.

Publicitat

La sentència destaca el dictamen pericial emès per Solutions for Engineering (S4E) que conclou que la pàgina web “és un portal d’anuncis classificats d’accés lliure i gratuït per als potencials interessats en anuncis al sector immobiliari”. El document també puntualitza que els contractes es fan “fora de la plataforma i sense cap intervenció del portal o el seu administrador”.

El jutjat afegeix que “per a qualsevol usuari, resulta evident que la plataforma Idealista no està dissenyada perquè els usuaris puguin utilitzar el seu entorn virtual per negociar i tancar les operacions o transaccions, sinó que és únicament el mitjà tecnològic que permet a aquests usuaris posar-se en contacte”.

En aquest sentit, insisteix que “ni la plataforma ni el seu administrador són titulars o gestors dels immobles oferts, ni, per tant, els que publiquen les ofertes o les gestionen”. “La seva funció es limita a mantenir operativa una pàgina web”, conclou.

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"

La sentència fa referència a una de les sis causes judicials pendents, que va obrir l’Ajuntament denunciant el portal. En un comunicat, Idealista assegura que “tot apunta que l’Ajuntament perdrà les altres cinc causes”. A més, la plataforma celebra que el jutge reconegui que no són responsables d’incloure l’índex de referència de preus de lloguer als anuncis. “Això és responsabilitat exclusivament dels mateixos anunciants, que són els que estan subjectes a la Llei del dret a l’habitatge de Catalunya”, relaten.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut