Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

L’informe dels Drets Humans dels EUA també destaca “atacs verbals” del Gobierno a mitjans i periodistes

També alerta dels “atacs contra els mitjans de comunicació” per part de Vox

Redacció
Redacció 31/03/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parlant amb el vicepresident Pablo Iglesias durant el debat de la moció de censura el 22 d'octubre del 2020.

L’informe anual sobre la situació mundial dels Drets Humans que publica els Estats Units ha deixat la imatge de tots els sectors d’Espanya per terra, des de Vox fins als membres del Gobierno “més progressista de la història”. Segons ha informat El Plural, l’escrit alerta sobre “múltiples” atacs verbals del Gobierno cap a “determinats mitjans de comunicació i periodistes específics”. En concret, parla de quan Pedro Sánchez va acusar els mitjans “conservadors” d'”agitar la societat” cada cop qua aquests perden unes eleccions. També menciona el ja exvicepresident de l’executiu espanyol. Pablo Iglesias, per “amenaçar amb enviar a la presó un periodista per publicar informació compromesa sobre el seu partit”, unes declaracions que l’Associació de Premsa de Madrid ja va condemnar.

D’altra banda, l’informe alerta dels “repetits atacs contra els mitjans de comunicació per part del partit Vox”, en el marc de les protestes de l’extrema dreta per les restriccions que havia imposat Sánchez durant els mesos més durs de la pandèmia de coronavirus, i menciona fets com l’agressió a un fotògraf que simplement cobria una protesta a Madrid.

Tot plegat, en un recull de vulneracions de drets humans que també recorda el cas català i la persecució cap a l’independentisme i els presos polítics.