Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’informe dels Drets Humans dels EUA també destaca “atacs verbals” del Gobierno a mitjans i periodistes

|

- Publicitat -

L’informe anual sobre la situació mundial dels Drets Humans que publica els Estats Units ha deixat la imatge de tots els sectors d’Espanya per terra, des de Vox fins als membres del Gobierno “més progressista de la història”. Segons ha informat El Plural, l’escrit alerta sobre “múltiples” atacs verbals del Gobierno cap a “determinats mitjans de comunicació i periodistes específics”. En concret, parla de quan Pedro Sánchez va acusar els mitjans “conservadors” d'”agitar la societat” cada cop qua aquests perden unes eleccions. També menciona el ja exvicepresident de l’executiu espanyol. Pablo Iglesias, per “amenaçar amb enviar a la presó un periodista per publicar informació compromesa sobre el seu partit”, unes declaracions que l’Associació de Premsa de Madrid ja va condemnar.

D’altra banda, l’informe alerta dels “repetits atacs contra els mitjans de comunicació per part del partit Vox”, en el marc de les protestes de l’extrema dreta per les restriccions que havia imposat Sánchez durant els mesos més durs de la pandèmia de coronavirus, i menciona fets com l’agressió a un fotògraf que simplement cobria una protesta a Madrid.

Publicitat

Tot plegat, en un recull de vulneracions de drets humans que també recorda el cas català i la persecució cap a l’independentisme i els presos polítics.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut