Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Els Estats Units es fan ressò de la violació de drets d’Espanya als presos polítics

Un recull anual de vulneracions de drets destaca la preocupació de l’ONU per la persecució dels presos i representants de la societat civil catalans

Redacció 31/03/2021
FILE PHOTO: Democratic U.S. presidential nominee and former Vice President Joe Biden speaks during a drive-in campaign rally at Heinz Field in Pittsburgh, Pennsylvania, U.S., November 2, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

La persecució de l’estat espanyol contra l’independentisme i els presos polítics segueix agafant força internacional. El Departament d’Estat dels Estats Units ha presentat un document anual que recull les vulneracions de drets al món, i hi ha inclòs diverses denúncies d’importants organitzacions mundials com l’ONU relacionades amb la vulneració de drets fonamentals als represaliats polítics catalans. També recull apunts d’Amnistia Internacional.

Entre alguns dels apartats hi ha el relat de l’ONU que expressava la seva preocupació sobre la persecució penal “contra polítics i representants de la societat civil catalans que havien participat en el referèndum del 2017”, i la denúncia que alertava del creixent “discurs d’odi contra els catalans com a minoria a les xarxes socials”.

L’atac informàtic contra Roger Torrent i Ernest Maragall, o la voluntat per una derogació de delictes contra injúries a la corona també estan mencionades al document americà.