Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els Estats Units es fan ressò de la violació de drets d’Espanya als presos polítics

|

- Publicitat -

La persecució de l’estat espanyol contra l’independentisme i els presos polítics segueix agafant força internacional. El Departament d’Estat dels Estats Units ha presentat un document anual que recull les vulneracions de drets al món, i hi ha inclòs diverses denúncies d’importants organitzacions mundials com l’ONU relacionades amb la vulneració de drets fonamentals als represaliats polítics catalans. També recull apunts d’Amnistia Internacional.

Entre alguns dels apartats hi ha el relat de l’ONU que expressava la seva preocupació sobre la persecució penal “contra polítics i representants de la societat civil catalans que havien participat en el referèndum del 2017”, i la denúncia que alertava del creixent “discurs d’odi contra els catalans com a minoria a les xarxes socials”.

Publicitat

L’atac informàtic contra Roger Torrent i Ernest Maragall, o la voluntat per una derogació de delictes contra injúries a la corona també estan mencionades al document americà.

 

 

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut