Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’informe del forense també acusa Illa i Simón per no haver alertat del “gran risc” abans del 8-M

|

- Publicitat -

El segon informe del metge forense adscrit al Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid afirma que “l’hecatombe a Espanya” que ha esdevingut a la crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus “es veia a venir” des de setmanes abans del 8 de març i que tant el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, coneixien la situació. Així mateix, apunta a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, dirigida per Enrique Ruiz.

“Un tsunami es preveu, se sap que vindrà perquè ha existit un fenomen previ, terratrèmol amb epicentre al fons del mar, que així ho indica. La situació d’hecatombe a Espanya es veia a venir. No només perquè a posteriori és més fàcil d’analitzar, sóc conscient d’això, sinó perquè qui sap sobre epidemiologia i s’hi dedica domina els paràmetres predictius i no és una cosa imprevisible, com afirmar una destacada dirigent en una entrevista”, explica el forense, sense especificar a quin dirigent es refereix.

Publicitat

Així consta al segon informe forense firmat pel metge forense Julio Lorenzo Rego, amb data de 8 de juny, dins la investigació dirigida per la titular del Jutjat d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, que investiga un possible delicte de prevaricació pel que ha imputat al delegat del Gobierno a Madrid, José Manuel Franco. L’enviament d’aquest informe coincideix amb la petició de la Fiscalia de l’arxivament de la causa contra el delegat. En aquest sentit, la jutgessa ha assenyalat en dues ocasions que aquest és l’únic investigat en la causa.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut