Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’independentisme perd confiança en ERC, Junts i la CUP, segons el CIS i el CEO

|

- Publicitat -

Els sondatges duts a terme pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), dependent del Govern d’Espanya, i el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que ho és del de Catalunya, certifiquen que l’independentisme ha perdut confiança en ERC, Junts i la CUP.

El CIS espanyol documenta que els partits independentistes al Congrés dels Diputats perden intenció de vot. ERC perdria 1,4 punts, passant d’aconseguir el 3,6% dels vots a un 2,2%. El segon partit independentista que perd intenció de vot és Junts, amb una pèrdua d’1,1 punts, que obtindria un 1% dels vots. Finalment, la CUP és el partit que, tot i perdre també intenció de vot, registra una pèrdua menor, tan sols de tres dècimes, passant de l’1% a un 0,7%. En total, els tres partits independentistes perden 2,8 punts d’intenció de vot, segons resumeix VilaWeb.

Publicitat

Els sondatges del CEO constaten també una pèrdua de confiança en els partits independentistes, tot i que la majoria dels votants de les eleccions anteriors diu que tornaria a votar els mateixos partits. Així, el 69% dels votants d’ERC repetiria el vot, però només un 51,9% senten simpatia pel partit. A la pregunta sobre quina seria la segona opció de vot, un 15% diu que votaria el PSC, mentre que un 13% votaria els altres partits independentistes. Junts té unes xifres similars: un 64% repetiria el vot, però només un 51% sent simpatia pel partit. Tanmateix, el 23% dels seus votants, en cas de no votar Junts, optaria per ERC.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut