Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’independentisme mostra la seva unió a Sánchez i Macron i crida a la mobilització: “Aquí no s’ha acabat res!”

|

- Publicitat -

La cimera francoespanyola que el pròxim 19 de gener reunirà a la ciutat de Barcelona el president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, i el president de França, Emmanuel Macron, ha aconseguit el contrari del que Sánchez volia: mobilitzar l’independentisme en un bloc unitari. “Davant la seva voluntat de certificar el que
volen, nosaltres certifiquem que Espanya no és un estat de dret“, ha sentenciat Toni Castellà, representant del Consell de la República, en la roda de premsa unitària que s’ha dut a terme juntament amb l’ANC i Òmnium Cultural. Després que les entitats confirmessin la convocatòria d’una protesta contra la presència dels dos mandataris a Catalunya, aquest divendres, 13 de gener, s’han fet públics més detalls de la mobilització, que compta amb el suport de més de 30 entitats independentistes.

Sota el lema “Aquí no s’ha acabat res! Independència, Països Catalans, Prou repressió”, l’independentisme es manifestarà el pròxim 19 de gener a les 9 hores del matí a les Columnes de Puig i Cadafalch (Pl. de Carles Buïgas, 7-11, 08038 Barcelona), just davant del MNAC, on tindrà lloc la cimera, a la qual també assistirà el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els representants de les entitats convocants han recordat que celebrar la cimera a Barcelona és una provocació de Sánchez, que vol demostrar que el moviment independentista havia acabat. Per aquest motiu, criden el poble de Catalunya (entitats, institucions i ciutadania) a participar en la protesta del 19-G, per demostrar que el procés no ha acabat.

Publicitat

Amb aquest acte, es demostra que Catalunya “no és part de l’estat espanyol i que no es poden fer actes de dominació on es prenen decisions que afecten Catalunya amb un interès estatal”, tal com ha expressat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, que també ha aprofitat per demanar a Aragonès que reconsideri la decisió d’assistir a la cimera. “Aquí no s’ha acabat res, independència, països catalans i prou repressió” ha conclòs Feliu, tot fent referència al lema de la protesta.

Et pot interessar  El lingüista, escriptor i traductor Albert Jané i Riera guanya el 56è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

El president d’Òmnium. Xavier Antich, ha fet servir el seu torn de paraula per dirigir-se directament al president espanyol, i retreure-li que “no hi pot haver normalitat mentre es neguin i vulnerin els nostres drets“. “Dijous ens mobilitzarem de manera unitària i transversal. Hi ha un conflicte polític ben viu i un Estat que es nega a resoldre’l per la via democràtica, malgrat que pretengui fer veure davant la comunitat internacional que aquí no passa res”, ha sentenciat Antich.

Les entitats que s’han adherit a la mobilització contra la cimera són l’Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la Cambra de Comerç de Barcelona, CIEMEN, la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, Drets, Estat Català, el Front Comú Contra la Repressió, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la Intersindical-CSC, La Resistència, Llengua i República, Música per la Llibertat, Tribu Catalonia, Grup Construïm República, Via Independència, la Comissió de la Dignitat (Pilar Rebaque i Pep Cruanyes),  l’Acord d’’Esquerres, Meridiana Resisteix, Plataforma 1 d’Octubre de les Corts, Plataforma 3 d’octubre, Tribu Catalonia i USTEC·STEs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut