Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’independentisme condemna la repressió contra Jové i Salvadó

Els presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont, la CUP, Junts, així com diputats del Parlament de Catalunya, i fins i tot el PSC, han traslladat el seu suport a Jové, Salvadó i Garriga

Maria Garcia 17/02/2023
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, aplaudeixen en sortir de la Ciutat de la Justícia, 22-9-17 (horitzontal) Data de publicació: divendres 22 de setembre del 2017, 17:17 Autor: Elisenda Rosanas

La petició de penes de presó i d’inhabilitació que ha fet la Fiscalia en el seu escrit d’acusació contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga ha unit l’independentisme, que condemna en massa aquest nou episodi de repressió judicial perpetrat per l’Estat espanyol, que el mateix Jové ja s’ha encarregat de qualificar de “miserable”. Els presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont, la CUP, Junts, així com diputats i militants del Parlament de Catalunya, i fins i tot el PSC, han traslladat el seu suport i respecte pels acusats d’haver comès malversació agreujada, prevaricació i desobediència arran de la seva implicació en l’organització del referèndum d’autodeterminació de l’1-O.

“Denunciarem arreu un sistema judicial que no imparteix justícia, sinó venjança contra l’independentisme” ha piulat Pere Aragonès, tot defensant que ni treballar per la llibertat de Catalunya, ni defensar la democràcia, suposen un delicte. Carles Puigdemont, per la seva banda, denuncia que “la repressió continua desfermada contra l’independentisme“, i trasllada tot el seu suport als tres acusats.

La CUP, a través de Twitter, exposa que “l’Estat espanyol busca venjança per l’1-O i té a la Fiscalia perseguint sistemàticament l’independentisme; ara seguint amb l’operació contra el referèndum del 20 de setembre”. El primer secretari de Junts, Jordi Turull, s’ha dirigit als tres acusats traslladant-los “escalf”, en ser “víctimes d’aquest acarnissament d’Estat per criminalitzar cada cop més l’1 d’octubre“.

El posicionament que ha sorprès ha estat el que ha fet la portaveu del PSC, Alícia Romero, des del Parlament. En roda de premsa, ha traslladat “tot el suport” als dirigents d’ERC, assegurant que “els tenim afecte” i que se’ls ha de respectar la presumpció d’innocència, tal com ha pogut saber Nació.