Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’independentisme condemna la repressió contra Jové i Salvadó

|

- Publicitat -

La petició de penes de presó i d’inhabilitació que ha fet la Fiscalia en el seu escrit d’acusació contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga ha unit l’independentisme, que condemna en massa aquest nou episodi de repressió judicial perpetrat per l’Estat espanyol, que el mateix Jové ja s’ha encarregat de qualificar de “miserable”. Els presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont, la CUP, Junts, així com diputats i militants del Parlament de Catalunya, i fins i tot el PSC, han traslladat el seu suport i respecte pels acusats d’haver comès malversació agreujada, prevaricació i desobediència arran de la seva implicació en l’organització del referèndum d’autodeterminació de l’1-O.

“Denunciarem arreu un sistema judicial que no imparteix justícia, sinó venjança contra l’independentisme” ha piulat Pere Aragonès, tot defensant que ni treballar per la llibertat de Catalunya, ni defensar la democràcia, suposen un delicte. Carles Puigdemont, per la seva banda, denuncia que “la repressió continua desfermada contra l’independentisme“, i trasllada tot el seu suport als tres acusats.

Publicitat

La CUP, a través de Twitter, exposa que “l’Estat espanyol busca venjança per l’1-O i té a la Fiscalia perseguint sistemàticament l’independentisme; ara seguint amb l’operació contra el referèndum del 20 de setembre”. El primer secretari de Junts, Jordi Turull, s’ha dirigit als tres acusats traslladant-los “escalf”, en ser “víctimes d’aquest acarnissament d’Estat per criminalitzar cada cop més l’1 d’octubre“.

El posicionament que ha sorprès ha estat el que ha fet la portaveu del PSC, Alícia Romero, des del Parlament. En roda de premsa, ha traslladat “tot el suport” als dirigents d’ERC, assegurant que “els tenim afecte” i que se’ls ha de respectar la presumpció d’innocència, tal com ha pogut saber Nació.

Et pot interessar  Espanya té la poca vergonya de defensar davant el TEDH que les condemnes del Suprem per l'1-O van ser "respectuoses" amb els drets humans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut