Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Fiscalia vol més repressió per l’1-O: demana 7 anys de presó per a Jové i 6 per a Salvadó

|

- Publicitat -

La Fiscalia demostra una vegada més la set de repressió que té vers els organitzadors de l’1-O, que ha quedat palès en l’escrit d’acusació contra Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, dos dels principals artífexs del referèndum d’independència. El ministeri demana 7 anys de presó i 32 d’inhabilitació per a Jové, mentre que per a Salvadó demana 6 anys i 3 mesos de presó, i 27 d’inhabilitació. A aquestes sol·licituds de condemna se li sumen multes econòmiques, que oscil·len entre els 24.000 i 30.000 euros. Amb tot, la Fiscalia, aplicant la reforma del Codi Penal, els acusa de malversació greu, prevaricació i desobediència, segons ha avançat Nació. En responsabilitat civil, la fiscalia demana que abonin “de manera solidària” prop de 755.000 euros.

A més a més, l’escrit també inclou la petició de pena que el ministeri fiscal fa per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que també va participar en l’organització del referèndum. Així, tot i que Garriga va aconseguir esquivar l’acusació de malversació, li demanen una pena d’1 any d’inhabilitació i 18.000 euros de multa, aquesta vegada acusada de desobediència.

Publicitat

Així, queda clar que la Fiscalia s’ha fet seva la interpretació que Pablo Llarena va fer del nou delicte de malversació, reformat arran del pacte entre ERC i el PSOE, per tal d’imposar la pena màxima als líders independentistes.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut